Direct naar artikelinhoud

McLeish voorgesteld als Genk-trainer

De Schot Alex McLeish werd gisteren voorgesteld als nieuwe trainer van Genk. 'België is voor mij een nieuwe uitdaging, die ik graag aanga.'

"Het was altijd al mijn bedoeling om ooit eens buiten Groot-Brittannië aan de slag te gaan. Een gesprek met mijn landgenoot Steve McLaren (ex-trainer van Twente) heeft me overtuigd. Hij heeft zijn carrière nieuw leven ingeblazen in Nederland. Ik hoop hier hetzelfde te kunnen doen. Op de eerste training vandaag zag ik een enthousiaste spelersgroep. Dat bevestigt dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

Versterking

"Ook vorige vrijdag zag ik een sterke wedstrijd, met de juiste fighting spirit van de ploeg. Dat is voor mij zeer belangrijk. Elke wedstrijd tot het uiterste gaan voor je clubkleuren is het minste wat je van een voetballer mag verwachten, niet alleen in Engeland maar zeker ook hier. Wat betreft de accommodatie kan ik alleen maar zeggen: prachtig, fantastisch. Ook het stadion is geweldig. Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan."

Uiteraard wil McLeish de groep nog versterken. "Ik ken geen trainer die geen spelers wil aantrekken, maar eerst wil ik met de verantwoordelijke mensen daarover overleggen. De volgende dagen zien we wel."

De Schot wil ook nog een nieuwe assistent meebrengen uit zijn thuisland. "Ik vind dat noodzakelijk omdat het iemand is die heel loyaal is en die ik honderd procent vertrouw. Ik kan op dit ogenblik de naam nog niet vrijgeven, omdat de betrokkene nog niet beslist heeft."

Over Jelle Vossen bleef McLeish op de vlakte. "Ik heb nog geen tijd gehad om met hem te praten. Een speler van zijn kaliber zie je als club niet graag vertrekken." Ook over de jeugd heeft de nieuwe coach een klassiek antwoord klaar. "Als ze goed genoeg zijn, krijgen ze een kans, maar ze moeten er eerst klaar voor zijn."