Direct naar artikelinhoud

Donatella Versace is niet onder de indruk van 'House of Versace'

Donatella Versace is geen fan van de nieuwe televisiefilmHouse of Versace."Versace heeft nooit toestemming gegeven voor deze televisiefilm. Het bedrijf was ook niet betrokken bij de prent", liet het Italiaanse luxehuis weten.

De prent is een productie van het Amerikaanse netwerk Lifetime. Actrice Gina Gershon onderging een indrukwekkende metamorfose om de zwaar chirurgisch verbouwde Donatella te vertolken. Eerder speelde Gershon al Fabia in de reeksUgly Betty,een personage geïnspireerd op de platinablonde ontwerpster.

De film is gebaseerd op een boek door Deborah Ball, getiteldHouse of Versace: The Untold Story of Genius, Murder and Survival. Het werk verscheen in 2010, zonder Donatella Versace's toestemming.

"Aangezien Versace het boek waarop deze film is gebaseerd niet heeft goedgekeurd, noemen wij het scenario een fictieverhaal", liet een woordvoerder aan Women's Wear Daily weten.

Het boek focust vooral op Donatella's queeste om het Versace-imperium overeind te houden nadat haar broer en ontwerper Gianni werd omgebracht door een seriemoordenaar.