Direct naar artikelinhoud

'Royal Pains', zondag 5 en 12 juni, 2BE Het tweede leven van wonderdokter Hank

Dokter Hank Lawson leidt een luizenleven. Hij is de ster van het ziekenhuis en heeft een fantastisch - "ik heb altijd al een dokter willen strikken" - lief. Tot het noodlot toeslaat. Tijdens een partijtje basketbal krijgt een zwarte jongen een hartstilstand. De eed van Hippocrates indachtig steekt hij meteen de handen uit de mouwen. Op McGyverachtige wijze houdt hij de patiënt in leven en brengt hem naar het ziekenhuis. Daar werd net de oude en stinkend rijke heer Gardner binnengerold. Ook die wordt door Hank opgelapt maar legt uiteindelijk vanwege niet nader genoemde complicaties het loodje. En daar kan zijn bazin niet mee lachen. Hij wordt op staande voet ontslagen en zijn toekomst in de medische sector oogt, - "ik zal ervoor zorgen dat je zelfs niet meer met een ambulance mag rijden" - niet bepaald veelbelovend. Het fantastische lief laat hem zitten en een diepe depressie wordt zijn deel.

"Je moet er even uit", zegt zijn ritselende broer Evan. Het duo vertrekt voor een weekendje naar de Hamptons, het poenerige vakantieoord van the rich and famous. Daar kan deze doktersreeks, die zich duidelijk liet inspireren door de plastische chirurgen uit Nip/Tuck, echt beginnen. Tussen dure villa's en mooie meiden verricht onze held het ene medisch mirakel na het andere. Een meisje stuikt schuimbekkend ten gronde? Geen nood. Hank - "ze heeft iets te lang aan bespoten bloemen geroken" - redt haar van een gewisse dood.

Hij kerft een rijkeluiszoontje weer tot leven en herstelt - "ik sta met een platte band" - een lekkende borst. Geloofwaardig is het allemaal niet. Temeer omdat de nieuwe wonderdokter om onduidelijke redenen gekweld wordt door zijn geweten. De onnozelaar wil terug naar zijn door deurwaarders leeggehaalde huis terwijl in de Hamptons geld, roem en gewillige dames op hem liggen te wachten. Gelukkig verschijnt net op tijd ene Jill ten tonele, die het vooroordeel als zouden directrices van ziekenhuizen bazige matrones zijn deskundig bijstelt. Jong, bloedmooi en een goed mens bovendien. "Er zijn hier ook arme drommels", vertrouwt ze Hank toe. "Ook die moeten geholpen worden." De hormonen gaan, eindelijk, aan het dansen en in de hoop het meisje te krijgen beslist hij zowel voor arm als rijk doktertje te spelen. Voor Royal Pains hoeft u zeker niet thuis te blijven. Het is een serie van dertien in een dozijn. Af en toe geestig dankzij de tegenstelling tussen arm en rijk en het spitse verbale steekspel tussen 'de goede' en 'de sympathiek slechte' broer. Een luchtige zomerreeks vol humor, sterke acteerprestaties en een karrenvracht schoon vrouwvolk. Soms moet dat echt niet meer zijn.