Direct naar artikelinhoud

Wielrennen Sylvain Chavanel out voor Tour de France

Sylvain Chavanel heeft bij zijn botsing met een voertuig in Luik-Bastenaken-Luik een schedelbasisfractuur opgelopen. Dat bracht een scan maandag in het ziekenhuis van Luik aan het licht. De Fransman van QuickStep mag acht weken lang geen wegtrainingen afwerken en is dus out voor de Ronde van Frankrijk. Chavanel blijft nog tot vandaag in observatie in Luik en wordt morgen overgebracht naar een ziekenhuis dichter bij zijn familie in Châtellerault. (JDK)

Zwitserse rechtbank volgt TAS in zaak-Valverde

Een Zwitsers burgerrechter heeft beslist dat het Internationaal Sporttribunaal TAS wel degelijk bevoegd is om de Italiaanse schorsing voor Alejandro Valverde te bevestigen. De Spaanse renner mag omwille van zijn betrokkenheid in ‘Operacion Puerto’ tot 9 mei 2011 op Italiaanse bodem geen wedstrijden meer rijden. Het TAS bevestigde die schorsing maar Valverde stapte naar een burgerrechtbank omdat hij oordeelde dat het TAS niet bevoegd was. Die eis is nu verworpen.

Bij het TAS loopt ook nog een zaak van het WADA en de UCI om de Spaanse wielerfederatie ertoe te verplichten om disciplinaire maatregelen te nemen tegen Valverde in het kader van Puerto. Als het TAS het WADA en de UCI volgt, kan de schorsing van Valverde eindelijk wereldwijd worden overgenomen.

Voetbal

HSV ontslaat trainer Bruno Labbadia

Hamburg heeft trainer Bruno Labbadia op straat gezet. Hij wordt bij HSV tot het eind van het seizoen opgevolgd door zijn Nederlandse assistent Ricardo Moniz. De 43-jarige Labbadia, die vorige zomer van Leverkusen overkwam, zat al langer op de schopstoel. Na de winterstop vielen de resultaten van zijn team tegen en kwam de coach in aanvaring met enkele spelers. De 5-1-nederlaag van zondag bij Hoffenheim was voor Labbadia de doodssteek.

TELEX

VOETBAL

De Nederlandse Feyenoord- spits Roy Makaay (35) stopt na dit seizoen met voetballen. De 43-voudige international speelde bij VItesse, Tenerife, Deportivo, Bayern München en Feyenoord 525 competitiewedstrijden als prof. Hij scoorde daarin 253 keer.

WIELRENNEN De Spanjaard Manuel Vazquez Hueso (Andalucia-Cajasur), 15de in de Vuelta van 2009, is bij een controle buiten competitie op 20 maart positief bevonden op epo.