Direct naar artikelinhoud

Lijk in Albertkanaal wellicht van Ingrid Thoelen

Het lijk dat tijdens een dreggingsactie in het Albertkanaal in Hasselt is gevonden is wellicht het stoffelijke overschot van Ingrid Thoelen uit Alken. Het lijk werd aangetroffen in een blauwe Peugeot 806, de auto waarmee ze in september 2007 verdween.

De 39-jarige Thoelen verdween samen met haar 35-jarige ex-vriend Saverino Strusi. Ze hadden op 10 september 2007 afgesproken om de verkoop van hun huis te regelen. Het koppel was twee jaar bij elkaar geweest, maar de relatie was al twee maanden gedaan. Thoelen was weer bij haar eerste man en kinderen gaan wonen in Alken.

Strusi’s lichaam kwam in november vorig jaar al bovendrijven in het Albertkanaal. Dat gebeurde in Stokrooie, nabij Hasselt. Strusi had geen hoofd en geen armen meer, en in zijn borst had hij een schotwonde. Het is nog altijd onduidelijk wat zich afspeelde na de verdwijning van de twee.

Thoelen en Strusi zouden voor het laatst afspreken in een café op de Grote Markt in Tongeren. Strusi zag dat als een gesprek van de laatste kans, maar voor Thoelen waren de zaken duidelijk. Ze wilde ook zo snel mogelijk de verkoop van hun huis regelen in Vreren, een kerkdorp bij Tongeren. Thoelen deed een bod, maar Strusi wees het af.

Omstreeks 10 uur die avond trokken de twee nog naar het huis in Vreren. Strusi ging naar binnen terwijl Thoelen in haar auto, een blauwe Peugeot 806, bleef wachten. Ondertussen belde ze een vriendin. Een gesprek dat ze plots afbrak met de mededeling dat ze in het huis een vreemde lichtflits had gezien. Daarna werd het stil.

Alle sporen naar de twee liepen vrijwel onmiddellijk dood. Het laatste gsm-signaal van het duo werd opgepikt in Heers. Speurders vonden nog een schoen van Thoelen in een veld in Lauw, maar elke onderzoeksdaad die daarop volgde gaf meteen een negatief resultaat.

Uiteindelijk was alleen nog de lokale recherche van de politie in Borgloon belast met het verdwijningsdossier. Daar werd al die tijd gesproken van de bizarste zaak die ze ooit hadden gezien. Michel Follon, de enige rechercheur, heeft altijd belang gehecht aan de lichtflits in het huis in Vreren. “Daar is iets mee, maar meer onderzoek is nodig.”