Direct naar artikelinhoud

Karina Soors (30)

WAAR EET?

Blijburg

Elke keer dat we Amsterdam bezoeken, maken we speciaal een omweg om een Blijburger te eten: een heerlijke hamburger. Dit restaurant ligt op de IJburg, met een prachtig zicht op het IJmeer.

Muiderlaan 1001, Amsterdam,

+31 204 16 03 30

Per Bacco

Wij gaan niet vaak uit eten in Gent, maar als we iets te vieren hebben, reserveren we altijd bij dit Ita- liaanse restaurant. Er staan zo'n vijf gerechten op het menu, en het is altijd lekker en verrassend. Ik neem meestal een pasta met vis.

Sint-Jacobsnieuwstraat 56,

Gent, 09 324 83 32

WAAR DRINKT?

Pink Flamingos en Bar Jos

Mijn man en ik hebben een zoontje van 3,5 en gaan niet zo vaak 's avonds uit. Als we dan toch buiten komen, gaan we het liefst naar plekken waar we altijd een bekende tegen het lijf lopen.

Onderstraat 55, Gent,

09 233 47 18 en Vlasmarkt 7, Gent

Simon Says en Café Labath

Ik drink maar één koffie per dag en dan is het toch belangrijk dat hij goed is. Ik werk vlakbij Simon Says en daar haal ik elke morgen mijn latte. In Café Labath hadden wij vroeger een eigen café. Het is een van de weinige koffiebars in Gent die op maandag open zijn.

Sluizeken 8, 09 233 03 43

en Oude Houtlei 1, Gent

WAAR SHOPT?

Humanoid

Ik heb al een aantal kledingstukken bij dit prachtige Nederlandse merk gekocht, dus ik ken inmiddels mijn maat zonder op voorhand te moeten passen. De kledij zit eigenlijk altijd goed, ik heb nog nooit iets moeten terugsturen. Wat je besteld hebt, wordt de dag daarna al aan huis geleverd. Leuk!

www.humanoid.nl

aap.noot.mies

Hier koop ik schoenen voor mijn zoon. Het is een heel klein winkeltje, maar je vindt er altijd wel iets. Handig voor ongeduldige kindervoetjes die geen tien winkels willen aflopen.

Bennesteeg 1a, Gent, 09 224 06 00

Maaike kleedt

Ik werkte vroeger boven deze winkel en het grootste deel uit mijn kledingkast komt van hier. Ik hou niet zo van shoppen en ben dan ook erg blij dat ik in deze winkel altijd mijn gading vind.

Zuivelbrugstraat 8, Gent, 09 335 58 40

WAAR SLAAPT?

Huizenruil

Dankzij deze website hebben we al in een boot gelogeerd en in een appartement in het midden van Parijs. Ik vind het leuk om met een ander gezin van huis te ruilen en hen te leren kennen aan de hand van hun woning. Bovendien krijg je een gratis overnachting voor een grotere ruimte dan een hotelkamer.

www.huizenruil.nl