Direct naar artikelinhoud

Charleroi: huis Dutroux wordt toch niet dit jaar afgebroken

Het huis in Marcinelle waar Marc Dutroux zes meisjes vasthield en verkrachtte in een gruwelkelder wordt dan toch niet dit jaar gesloopt. Wanneer dan wel is nog niet geweten.

Dinsdag berichtten sommige kranten dat het huis nog eind dit jaar zou afgebroken worden. Het stadsbestuur van Charleroi spreekt dit nu tegen. Het huis wordt wel degelijk gesloopt, maar het is onmogelijk een precieze timing te geven voor de werkzaamheden, klinkt het. De stad hoopt wel alle procedures voor de afbraak tegen het einde van het jaar afgerond te hebben. Er loopt momenteel nog een openbare aanbesteding voor de sloop.

Marcinelle is een deelgemeente van de stad Charleroi, die de woning van Dutroux in 2010 aankocht. Het huis werd toen overspannen met een blauw zeil, waarop een kind met een vlieger te zien is.

Het was de bedoeling het huis reeds in 2011 af te breken, maar het afbraakproject liep vertragingen op. In de plaats van de woning zou een groene ruimte komen, ter nagedachtenis van de slachtoffers.

Vier van de zes meisjes die Dutroux in de jaren negentig ontvoerde stierven in de kelder van het huis. Zijn laatste slachtoffers, Sabine Dardenne en Laetitia Delhez, konden er levend uit worden bevrijd.