Direct naar artikelinhoud

Harbaoui geeft Lokeren vleugels

In zijn derde seizoen voor Lokeren dingt Hamdi Harbaoui voluit mee naar de titel van topschutter. Hij zit nu al aan zes stuks, na twee goals tegen Cercle.

Glinsterende oogjes bij Harbaoui na zijn glansprestatie tegen Cercle. Voor de vijfde competitiematch op rij vond hij de netten. Hij komt samen met Santini en Suárez met zes goals aan de leiding van de topschuttersstand. De twee vorige seizoenen scoorde hij telkens twaalf keer, nu lijkt hij op weg om mee te strijden om de titel van topschutter.

Dat zou mooi passen in zijn carrière, zegt hij: "Ik was de topschutter in derde klasse met Visé en de topschutter in tweede klasse met OH Leuven, dus waarom dan niet in eerste klasse?" En met een lach: "Als dat zou lukken, ben ik klaar om België te verlaten voor het buitenland. Ik droom van de Engelse of Duitse competitie. Natuurlijk is het een droom die topschutterstitel te halen, maar ik denk daar niet aan. Het is niet erg als dat niet lukt. Ik voel me gelukkig bij Lokeren."

Coach Peter Maes gaf aan dat hij Harbaoui minstens vijftien goals ziet maken. "Daar pin ik me niet op vast", reageert Harbaoui. "Ik wil beslissend zijn voor de ploeg. Soms scoor ik en ga ik niet tevreden naar huis omdat ik slecht gespeeld heb."

Harbaoui kan soms in de combinatie technisch wat minder ogen of een kans knullig missen, maar tegelijk bezit hij de gave om erg fraaie goals te maken. Onder zijn zes goals in de competitie dit seizoen zitten een aantal pareltjes.

Of een mooie goal meer deugd doet? Dat wou Harbaoui relativeren. "Het kan me niet schelen of ik mooi scoor of met de tip van mijn schoen. Een mooie goal telt ook maar als één goal. Maar als het mooi is, des te beter. Ik zoek het niet op, mooie goals zijn een bonus."

Onderwijl roept Peter Maes: "Niet beginnen zweven hé." Hij reageert gevat. "Als ik niet scoor, komt niemand me wat vragen en krijg ik een 4 op 10 in de krant. Wees gerust. Met 18 jaar zou ik beginnen zweven, maar ik ben 28. Ik kan hier afstand van nemen."