© AP

Eerste stembussen geopend

De “folkore-stemmingen” in drie gemeenschappen in de staat New Hampshire buiten beschouwing gelaten, zijn dinsdagmiddag (Belgische tijd) aan de oostkust van de Verenigde Staten de eerste stembussen opengegaan voor in het bijzonder de verkiezing van een nieuwe president.

Om 06.00 uur plaatselijke tijd (12.00 uur Belgische tijd) gingen de stemlokalen open in de staten Connecticut, Indiana, Kentucky, Maine, New Hampshire, New Jersey, New York, en Virginia.

Later gaan ook elders de deuren van de kieslokalen open.

Hieronder volgt een herhaling van de tijdstippen waarop ze sluiten, in Belgische tijd, en detaillering van over de tijd gespreide sluitingen in sommige staten.

- 00.00 uur: delen van Indiana, Kentucky.

- 01.00 uur: merendeel van Florida; Georgia, South Carolina, Vermont, Virginia, delen van New Hampshire, rest van Kentucky en Indiana.

- 01.30 uur: Ohio, North Carolina, West Virginia.

- 02.00 uur: Alabama, Connecticut, Delaware, Washington DC, Illinois, Kansas, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Mississippi, Missouri, New Jersey, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island, Tennessee, Texas, eerste delen van North en South Dakota, de laatste delen van Florida en New Hampshire.

- 02.30 uur: Arkansas.

- 03.00 uur: Arizona, Colorado, Louisiana, Minnesota, Nebraska, New Mexico, Wisconsin, Wyoming, tweede delen van North en South Dakota.

- 04.00 uur: het grootste deel van Idaho; Iowa, Montana, Nevada, Utah.

- 05.00 uur: Californië, Oregon, Washington, rest van Idaho.

- 06.00 uur: Alaska

- 07.00 uur: Hawaii

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer