Direct naar artikelinhoud

Peeters heeft alleen 'een ongemakkelijke waarheid' verteld

Voorlopig had briefschrijfster Annemie Verbeiren nog geen contact met haar bestemmeling, Kris Peeters (CD&V) "We zagen elkaar nochtans zondag op de Mars tegen terreur. Ik stelde me voor, hij zei dat hij Kris Peeters was. Weet ik, zei ik, ik heb u gisteren een brief geschreven. Tot zover ons gesprek (lacht)."

Volgens het kabinet van Peeters moet dat de minister ontgaan zijn in de drukte, want de vicepremier is absoluut van plan om contact op te nemen met Verbeiren, net zoals met alle anderen die reacties instuurden.

"Haar opmerkingen zijn bijzonder pertinent", luidt de verklaring op het kabinet.

De minister zou graag willen uitleggen dat hij helemaal niet bedoeld heeft dat alle Belgen boven hun stand leven, wel de staat als geheel. Daardoor zullen er nog forse maatregelen genomen moeten worden én worden er solidaire bijdragen verwacht van iedereen, ook van de beter gegoeden. Volgens Peeters heeft hij alleen een ongemakkelijke waarheid verteld.

Op zijn Facebook-pagina verduidelijkte hij dit weekend al: "Misschien hebben mensen die het moeilijk hebben de indruk gekregen dat ik niet aan hun kant sta. Het tegendeel is waar. Alleen mogen we niet voortdoen zoals we bezig zijn. We zullen maatregelen moeten nemen die moeilijk liggen. Ik wil iedereen recht in de ogen kunnen kijken, ook mezelf."