Direct naar artikelinhoud

Broer Lady Di wil docu over prinses van tv

De broer van de twintig jaar geleden verongelukte prinses Diana heeft een Britse zender gevraagd een documentaire over zijn zus niet uit te zenden.

Channel 4 wil zondag de docu Diana: In Her Own Words uitzenden. Die bevat controversiële uitspraken die voor de prinsen Harry en William verontrustend kunnen zijn, citeren Britse media Diana's broer Charles Spencer.

De docu bevat video-opnamen van gesprekken met Diana in de jaren 1992 en 1993. Daarin praat de prinses onder andere over haar liefdesleven met Charles en zijn buitenechtelijke relatie met zijn latere vrouw, Camilla Parker Bowles. IS waren dertien jaar geleden al fragmenten van de gesprekken gepubliceerd. Meerdere uitspraken die nu voor het eerst op de Britse televisie worden getoond, waren dus al bekend.

Diana beschrijft in de documentaire volgens Britse media haar huwelijk met Charles als de "slechtste dag van haar leven''. Voor de bruiloft in 1981 hadden zij en de prins elkaar 13 keer ontmoet. Charles had gezegd: "Ik weiger de enige prins van Wales te zijn die geen minnares heeft.'' Al snel bedroog hij zijn vrouw met Camilla, zijn jeugdliefde. Ook Diana stortte zich in affaires. In 1996 ging het paar definitief uit elkaar en op 31 augustus 1997 kwam Diana op 36-jarige leeftijd door een auto-ongeluk in Parijs om het leven.