Direct naar artikelinhoud

Maeyens plaatst zich voor derde Spelen

Tim Maeyens heeft gisteren met overtuiging de finale van het olympische kwalifcatietoernooi in Luzern gewonnen en mag nu zijn koffers pakken voor zijn derde Spelen. In 2008 greep hij in de skiff nét naast het podium, vier jaar eerder in Athene was hij als zesde geëindigd. In Luzern moest de 30-jarige Bruggeling in de top vier finishen om zich te verzekeren van een ticket voor Londen. Maeyens begon sterk en greep na 400m al de leiding, die hij niet meer afstond.

Oostende eerste finalist in play-offs basketbal

BASKETBAL

Oostende heeft zich gisteren als eerste voor de finale van de play-offs geplaatst. In de tweede wedstrijd van de halve finale (best of 3) was de kustploeg met 78-85 te sterk voor Bergen. Bij de rust stonden de Henegouwers nog 45-42 voor. Matt Lojeski was de uitblinker bij Oostende met 23 punten. De eerste wedstrijd had de kustploeg met 92-67 gewonnen. Titelverdediger Charleroi en Antwerp strijden om de tweede finaleplaats. Charleroi won de eerste wedstrijd en speelt vanavond in eigen huis.

Hoefkens verschijnt toch voor Sportcomité

VOETBAL

Carl Hoefkens moet op 19 juni dan toch voor het Sportcomité verschijnen. Het parket van de voetbalbond roept de verdediger van Club Brugge op basis van de tv-beelden op voor een overtreding in de play-offmatch tegen Genk-aanvaller Jelle Vossen. De 33-jarige verdediger kwam te laat met zijn tackle en raakte niet de bal niet maar wel de enkel van Vossen. Ref Johan Verbist en zijn assistenten zagen de fase niet. Ook Clubmiddenvelder Jonathan Blondel en Standardverdediger Réginal Goreux moeten voor het Sportcomité verschijnen.

Van der Straeten sneuvelt in halve finale EK

ZWEMMEN

Egon van der Straeten is er op de 200 m vlinderslag niet in de geslaagd de EK-finale te halen. In de eerste helft van de halve finale leek hij de magere 1:59.70 uit de reeksen te doen vergeten, maar vanaf dan ging het bergaf: 6de na 150 m en in de laatste lengte stierf hij bijna letterlijk. Zijn 1:59.25 was amper sneller dan in de reeksen en ver boven zijn persoonlijk record van 1:57.81. Hij bleef daarmee ook ver boven de limiet voor de Spelen in Londen (1:56.86). Jonas Coreelman kwam twee plaatsen tekort voor de halve finale.