Beloning van 3.500 euro voor gouden tip over vermiste kickbokskampioen

Vrienden en familie van kickbokser Marc De Bonte (26) uit Kasterlee zijn de wanhoop nabij nu hij al meer dan 72 uur vermist is. “Marc, geef ons alstublieft een teken van leven als je kan”, zegt zijn schoonzus Chantal. De politie houdt voorlopig alle pistes open en is een grote zoekactie gestart. Er wordt een beloning van 3.500 euro uitgeloofd voor wie de gouden tips geeft.

Thierry Goeman

Zowel de Belgische als de Nederlandse politie zoeken de 26-jarige sportman die vrijdagavond in mysterieuze omstandigheden verdween. “We houden met alles rekening”, zegt Els Reijnders van de politie Oost-Brabant dat het onderzoek coördineert. V

In het Wilhelmina- en Beatrixkanaal in Best zoekt de politie vandaag al uren naar sporen van de vermiste Belg. De zoekactie, met sonarapparatuur en een speurhond, op het water en in struiken, heeft nog niets opgeleverd. Inmiddels hebben vrienden een beloning van 3.500 euro uitgeloofd voor tips waardoor De Bonte wordt gevonden.

Wat we weten is dat Marc De Bonte (26) vrijdagavond met leden van Training Unit, het fitnesscentrum waar hij traint, een feestje had in Eindhoven.” Na een afzakkertje in de grensgemeente Bladel ging hij nog een vriend in Turnhout opzoeken”, vertelt trainer Ludo Kaethoven. Rond 00.50 uur stuurde hij een Whatsapp-bericht aan zijn vriendin Marly in Best. Hij ging nog even iets drinken met iemand, wie is niet bekend, en zou dan naar huis komen. Maar daar is hij niet meer opgedaagd.

Geen vijanden

De auto van de vermiste Belgische kickbokser is zondag in de Nederlandse gemeente Best (Noord-Brabant) aangetroffen. “Het voertuig werd in de Wilhelminakanaalstraat door de politie gevonden na een tip van een getuige”, zegt politie. Maar daar stopt elk spoor.

De politie is een grote zoekactie gestart en heeft zowel in België als in Nederland een opsporingsbericht verspreid. Maar voorlopig zonder resultaat.

“We weten echt van niets. Het wachten op nieuws is ondraaglijk, zeker voor zijn vriendin. Marc zou nooit zo lang wegblijven zonder haar te verwittigen. We zijn ongerust dat er iets ernstig gebeurd is. Maar wat? Marc had geen vijanden en was graag gezien in het kickbokswereldje”, zegt zijn schoonzus Chantal.

Wereldtitel

De Bonte werd in juni 2014 wereldkampioen kickboksen in het Amerikaanse Denver. De voorbije jaren profileerde hij zich als personal coach van jong talent in de bokswereld. Zelf was hij ook volop aan het trainen voor een nieuwe kamp om de wereldtitel volgende maand in China.

Is hij met de verkeerde mensen in contact gekomen? Heeft hij dingen gezien die het daglicht niet mochten zien en moest hij daarom verdwijnen? Of werd het hem gewoon even allemaal te veel en is hij ergens ondergedoken om tot rust te komen? “In dat geval vragen we hem om een teken van leven te geven zodat we niet langer ongerust moeten zijn”, zegt zijn schoonzus.

De politie sluit niet uit, zo vernemen we. Ook geen afrekening. Maar door wie en waarom? Vrienden en familie van Marc hebben er het raden naar.

Zeker is dat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag verdween in de omgeving van Turnhout of van Best (Nederland). Hij is 1m88 groot, heeft een gespierd lichaam en droeg bij zijn verdwijning een grijze trui en jeans en een zwarte jas. Marc heeft donkerblond-bruin haar en groene ogen. Hij reed in een zwarte Renault Clio. Tips kunnen doorgebeld worden aan de Nederlandse politie op 0800-6070 of aan de politie in uw buurt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen