Direct naar artikelinhoud

Jaloerse arbeider schiet collega neer

Jaloezie, dat zou de drijfveer geweest zijn van een arbeider die zijn collega in Erembodegem in de rug schoot.

De feiten speelden zich af in de nachtploeg van Euromold, een afdeling van de Franse kabelproducent Nexans Netwerk Solutions op de industriezone van Erembodegem (bij Aalst). Om vier uur gisterochtend loste een werknemer drie schoten op de werkvloer. Een 46-jarige arbeider kreeg daarbij een kogel in de rug. De schutter maakte zich meteen uit de voeten. Hij nam het vuurwapen mee.

Omdat er gevreesd werd dat de dader zich op het bedrijf verschanste, kwam een eliteteam van de federale politie met de grote middelen ter plaatse. De industriezone werd anderhalf uur hermetisch afgesloten. Agenten zochten met honden en camera's, maar vonden de werknemer niet.

Een huiszoeking bij de verdachte thuis leverde ook niets op. De politie breidde daarop hun zoekgebied uit. Ze hielden er ook rekening mee dat de verdachte zich van het leven wilde beroven. Ze zochten daarom onder andere ook langs de nabijgelegen spoorlijn.

Het motief van de schietpartij wordt gezocht in een 'financiële discussie'. De schutter zou jaloers geweest zijn op het slachtoffer, omdat die een erfenis had opgestreken en met een nieuwe auto reed. In de firma beamen ze dat.

Het slachtoffer herstelt in het Stedelijk Ziekenhuis van Aalst. Hij verkeerde gisteravond niet langer in levensgevaar. Bij het ter perse gaan was de verdachte nog altijd spoorloos.