Celstraffen van 18 maanden tot 4 jaar voor brandstofdieven

© Photo News

Het Brusselse hof van beroep heeft dinsdag drie leden van een bende brandstofdieven veroordeeld tot celstraffen gaande van 18 maanden tot vier jaar. De bende had in 2014 op enkele maanden tijd niet minder dan 86.994 liter diesel gestolen, voor een totale waarde van 116.085 euro, in tankstations in Londerzeel, Vilvoorde, Puurs en Courcelles.

Bij hun diefstallen waren de bendeleden steeds met minstens drie personen, waarvan er minstens één een fluogeel hesje droeg, zodat het leek alsof er technici aan het werk waren aan de benzinepompen. Met een valse sleutel en een afstandsbediening koppelden ze de pomp die ze wilden gebruiken, los van het intern controlesysteem van het benzinestation, zodat ze konden tanken zonder te betalen en zonder dat de tankbeurt geregistreerd werd. Op die manier tapte de bende ettelijke liters benzine af, die ze vervolgens met gehuurde vrachtauto’s naar afnemers en depots bracht.

In totaal sloegen de brandstofdieven 17 keer toe. De benzinepomphouders stonden eerst voor een raadsel en begrepen niet hoe hun voorraden zo snel konden slinken. Pas toen de politie de beelden van hun bewakingscamera’s begon te analyseren en de gegevens van het intern controlesysteem onderzocht, kwam de werkwijze van de bende aan het licht. Op basis van de nummerplaat van de gehuurde vrachtauto’s, en het gsm-nummer dat de bende bij het verhuurbedrijf had moeten opgeven, kon de bende opgerold worden.

In mei had de Brusselse correctionele rechtbank zeven leden van de bende, en hun afnemer al veroordeeld tot celstraffen gaande van 18 maanden tot vier jaar. Drie bendeleden gingen in beroep, maar zagen hun straffen daar bevestigd worden.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen