Direct naar artikelinhoud

Senator Van Den Driessche wil Memorial naar Brugge halen

Verhuist de Memorial Van Damme naar Brugge? Als het van senator Pol Van Den Driessche afhangt wel. Hij wil bij een vertrek van Club Brugge uit het Jan Breydelstadion de site hervormen tot een sportcomplex mét atletiekpiste.

Memorial-baas Wilfried Meert is gecharmeerd door het voorstel van senator en Bruggeling Pol Van Den Driessche (N-VA) om de Memorial Van Damme in de toekomst naar Brugge te halen. Door de bouw van het Eurostadion is het voortbestaan van de bekende atletiekmeeting in Brussel hoogst onzeker. Na de geplande afbraak van het Koning Boudewijnstadion in 2022 moet de Memorial op zoek naar een nieuwe site.

"We blijven natuurlijk hopen op een gerenoveerd Koning Boudewijnstadion, zelfs als de capaciteit gehalveerd wordt", zegt Meert. "Maar langs de andere kant bestaan er slechtere alternatieven dan een verhuis naar Brugge. Het is een aangename stad met een ruime hotelaccommodatie dus op zich vind ik het een mooie reddingsboei."

Van Den Driessche wil na de verhuis van de start van de Ronde van Vlaanderen naar Antwerpen een ander groot sportevenement naar Brugge halen. "Het zou toch zonde zijn om dit fantastisch evenement met internationale uitstraling verloren te laten gaan", zegt Van Den Driessche.

Volgens de senator is het te vernieuwen Jan Breydelstadion de geknipte locatie. "Het stadsbestuur wijst binnenkort een studiebureau aan om de haalbaarheid te onderzoeken van de ombouw van het huidige stadion naar een multifunctioneel sportcomplex. Het is aangewezen om daarin de mogelijkheid te onderzoeken om een atletiekpiste te bouwen rond het veld, waar Cercle zal blijven spelen."