Direct naar artikelinhoud

Eerste biedingen op Omega Pharma

De zoektocht van de aandeelhouders van Omega Pharma, Marc Coucke en het investeringsfonds Waterland, naar een nieuwe partner gaat ondanks de zomerluwte onverminderd voort. Volgens de krant De Tijd, die zegt zich te baseren op meerdere bronnen, moeten de partijen die door de zakenbank Morgan Stanley zijn aangeschreven eerstdaags - deze of uiterlijk volgende week - hun eerste, niet-bindende biedingen indienen. Het zouden enkel industriële partijen zijn die een bod willen uitbrengen.

Traditioneel wordt in een verkoopproces op basis van de niet-bindende biedingen een selectie gemaakt van partijen die toegang krijgen tot gedetailleerde informatie over het betrokken bedrijf. Die moeten vervolgens een bindend voorstel op tafel leggen. Uit die bindende biedingen wordt dan één partij geselecteerd.

Stichter Marc Coucke en het investeringsfonds Waterland onderzoeken sinds begin juli de verkoop van de specialist in voorschriftvrije geneesmiddelen. Coucke bezit bijna de helft van Omega Pharma. Waterland en een aantal bevriende investeringsfondsen hebben het overgrote deel van de resterende aandelen in handen. Het management bezit eveneens een kleine participatie. Nadat de verkoopplannen begin juli waren uitgelekt, zei Coucke dat het gerucht over Omega 'voorbarig en eenzijdig' was.