Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Te veel vlees en te weinig groenten in Vlaamse kantinemaaltijden

Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een steekproef van Knack bij 46 (middel-)grote bedrijven, 18 lagere en middelbare scholen en 18 woonzorgcentra. Vaak kiezen ze voor maaltijden die zo veel mogelijk mensen lusten, bestellen en opeten, en is de evenwichtige samenstelling van de gerechten van ondergeschikt belang.

28 reacties

  • Benny Deridder

    5 jaar geleden
    De Mc Donalds gaan gouden zaken doen, wanneer de school -en werkkantines enkel nog rauwkost gaan serveren.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Het is van het grootste belang dat er in scholen een gezonde en evenwichtige maaltijd wordt aangeboden. Onbegrijpelijk dat de overheid daar al lang geen richtlijnen voor heeft opgesteld. Bedrijfskantines doen uiteraard hun goesting maar welk voordeel hebben bedrijven als ze hun werknemers ongezonde maaltijden zouden geven? Werken mensen met hoge cholesterol of BMI zoveel beter?
  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Ehm, de kantine is bij mijn weten nog gewoon een bedrijf dus logisch dat ze serveren wat het meest verkocht wordt en van de kaart schrappen wat het minst Ik smeer braaf zelf mijn brood en als ik dan een keer iets in de kantine haal is het me om de lekker te doen en niet zo zeer om de gezond. Dat ze het lekker laten! Zelfs op scholen moeten ze zich niet moeien, lunch van thuis gaat de vuilbak in, en het wordt vette hap van kantine of wel van iets anders in de buurt, regelgeving gaat niks helpen
  • john Roderigas

    5 jaar geleden
    hoog tijd dat er terug meer vlees gegeten word
  • Annemie Mees

    5 jaar geleden
    Te veel vlees??? bestaat dat ook al in de kantine. En vegetarisch eten heb je die mensen al eens bekeken dat zijn precies uitgemergelde zieke personen ge haalt ze zo uit de groep zo bleek zijn die.Ge moet u niet vast eten, maar een goed stuk vlees daar is nog niemand van dood gegaan. Het is van al die andere rommel zoals pakjes en blikjes sauzen, groenten enz..