Direct naar artikelinhoud

Masters voorbij na 70 minuten: 'Ik kom terug'

Dat eerste Belgisch optreden ooit op de Masters werd voor David Goffin uiteindelijk een weinig spraakmakende nederlaag tegen Novak Djokovic: 1-6, 2-6. Zijn deelname in Londen leverde Goffin wel een cheque van 167.000 euro op.

David Goffin is geen liefhebber van nieuwigheden. Hij heeft altijd wat tijd nodig om gewoon te worden aan een andere omgeving of context. Zo duurde het zijn tijd voordat hij zijn doorbraak op Roland Garros 2012 had verwerkt en had hij deze zomer even nodig om die wenkende plek in de top tien en op de Masters een plaats te geven in zijn denkwijze. Dat Goffin gisteren niet volledig zichzelf was tijdens zijn historische primeur in de immense O2 Arena kun je hem dan ook niet kwalijk nemen.

De Luikenaar was de hele week in het getouw geweest met zijn conditietrainer Gérald Coldemy om reeds een basis te leggen voor de harde fysieke arbeid deze winter en zat met zijn hoofd bovendien al op vakantie.

Tegenstander Novak Djokovic, die aan de wedstrijd begon met twee dubbele fouten, wist dan weer dat hij met een derde overwinning in Londen wat dichter bij nummer één Andy Murray zou kruipen. "Het was niet makkelijk voor mij", gaf Goffin na de eenzijdige match toe. "Woensdag voelde ik me nog op congé en 's avonds zegden ze dan dat ik tegen Novak moest spelen voor 15.000 mensen."

De Servische viervoudige titelverdediger kon zichzelf geen betere laatste poulewedstrijd voorstellen, voor het echte werk dit weekend begint. "Ik voelde me vandaag het comfortabelst van de hele week", zei Djokovic na de 70 minuten durende oefengalop. "David bracht niet zijn beste tennis, maar iedereen weet dat hij een kwaliteitsspeler is."

Goffin nam uiteindelijk toch met een glimlach afscheid van een fabuleus seizoen. "Dit was mijn laatste partij van het jaar", zei de 25-jarige Luikenaar, die uiteindelijk net geen vijftig overwinningen boekte in 2016. "Om dat dan te doen in zo'n groot stadion en in zo'n leuke ambiance is altijd fijn. Ik ga in de winter hard werken opdat ik volgend jaar nog beter voor de dag kan komen. En in 2017 kom ik terug naar de Masters."

Later op de avond maakten Milos Raonic en Dominic Thiem onder elkaar uit wie Djokovic vergezelde naar de halve finales van deze ATP World Tour Finals.