Direct naar artikelinhoud

Opleiding voetbal-CEO kost 40.000 euro, inclusief maatpak

In Brussel is de opleiding 'International Postgraduate Course in Football Business' gestart. Het is wereldwijd de eerste opleiding in zijn soort. Het inschrijvingsgeld bedraagt 40.000 euro.

Daar is wel een en ander bij inbegrepen: dagelijks ontbijt en lunch, maar ook een maatpak, want de opleiding wil klasse en stijl uitstralen. "We organiseren onder meer experience tours, met bezoeken aan het Olympic Stadium in Londen, topclubs als FC Barcelona, maar ook aan UEFA en FIFA, en de Belgische en Nederlandse voetbalbond", zegt Jos Verschueren, directeur sportmanagement aan de VUB en oprichter van de nieuwe studierichting. "Daarbij is het belangrijk dat studenten zich goed presenteren, want het gaat om potentieel toekomstige werkgevers. Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. De studenten die slagen, gaan we aan het einde van het jaar ook actief begeleiden naar een job in de voetbalindustrie."

In de loop van het jaar krijgen de studenten gastsprekers van FIFA, UEFA en clubs als FC Porto en Manchester City voorgeschoteld. Dit jaar zijn twaalf studenten ingeschreven, uit onder meer Duitsland, India en de VS. Onder hen ook één Belg, de Franstalige Aurélien Résibois. "Ik heb al mijn diploma burgerlijk ingenieur behaald, maar toen ik over deze opleiding hoorde, was ik meteen geïnteresseerd."