Direct naar artikelinhoud

Internationale drugsbende opgerold

Speurders van de federale gerechtelijke politie van Asse hebben veertien leden van een internationale drugsbende opgepakt. De organisatie, die vertakkingen had in België, Polen en Turkije, hield zich bezig met grootschalige productie en verkoop van MDMA of xtc.

Volgens het federaal parket vormden de verdachten een goed gestructureerde criminele organisatie die al enkele jaren actief was en zich intensief bezig hield met de productie van MDMA. Daarbij hielden ze de delen van het productieproces gescheiden om bij een eventuele politie-inval niet meteen alles te verliezen. Ze verborgen hun laboratoria en opslagplaatsen ook achter valse wanden.

In België werden huiszoekingen gehouden in de regio's Antwerpen, Brussel, Charleroi, Hasselt, Leuven, Nijvel, Bergen en Turnhout. De speurders vonden zo twee laboratoria en twee opslagplaatsen en troffen een kleine 1.000 kilo MDMA aan. Uit 25 kilo MDMA kunnen gemiddeld zo'n 1,5 miljoen xtc-pillen gemaakt worden. Naast het afgewerkte product kon de politie ook 18,5 ton safrololie in beslag nemen, een product dat gebruikt wordt in de bereiding van MDMA.