Direct naar artikelinhoud

28-jarige die dit weekend vermist raakte dood teruggevonden in het Zwarte WoudBelgische snowboarder omgekomen

De 28-jarige Belgische snowboarder die afgelopen weekend vermist was geraakt in het Duitse Feldberg, is gisterenvoormiddag dood teruggevonden. Hij was zaterdag spoorloos verdwenen na een skiongeval. De precieze doodsoorzaak is onduidelijk.

FELDBERG l Na een ‘extreem moeilijke’ zoektocht werd het lichaam van Emmanuel Bouque teruggevonden op een afgelegen plek in het Zwarte Woud.

Emmanuel Bouque, een 28-jarige jongeman uit het Oost-Vlaamse Sint-Laureins, was zaterdagnamiddag op de skipiste in Feldberg op een dertienjarig meisje gebotst, dat lichtgewond raakte. De snowboarder, die volgens de politie dronken was, kreeg het aan de stok met de ouders van het kind. Tijdens die woordenwisseling stapte hij kwaad weg. Zijn snowboard en rugzak liet hij achter. Daarna heeft niemand hem nog gezien. Zijn vriendin, die hem beneden aan de piste stond op te wachten, kreeg diezelfde avond wel nog een telefoontje waarin hij om hulp riep en vertelde dat hij zou doodvriezen als niemand hem snel uit zijn benarde positie zou komen bevrijden. “‘Als je me niet komt helpen, ga ik dood’, riep hij. Maar hij had geen idee waar hij was”, vertelde zijn vriendin Els Verschoote aan het vtm-nieuws. “Zijn vingers waren aan het bevriezen en hij durfde geen stap meer zetten uit schrik weg te zakken in de sneeuw. Toen viel de telefoon uit.” Ze slaagde erin hem nog enkele keren kort aan de lijn te krijgen, maar Bouque kon zijn locatie niet achterhalen voor de batterij van zijn telefoon het begaf. Kort na zijn verdwijning werd de bergwacht gealarmeerd. Een 42-koppig speurteam, inclusief honden, werd ingezet om de snowboarder te vinden. In lokale kranten omschreef het hoofd van de reddingsdienst, Uwe Männel, de zoekactie afgelopen weekend nog als “extreem moeilijk”. De goed uitgeruste reddingswerkers zakten vaak tot hun borst weg in de diepe sneeuw. Zondag konden er ook geen helikopters ingezet worden vanwege de hevige mist. De zoekactie werd eergisteravond zelfs een tijdlang gestaakt wegens de zware weersomstandigheden.

Uiteindelijk werd het levenloze lichaam van de jongeman gisteren rond 12 uur ‘s middags teruggevonden op een afgelegen plek op zo’n vier kilometer van de plaats waar hij het laatst was gezien. Voor de exacte doodsoorzaak en het tijdstip van overlijden is het wachten op het politie -en autopsierapport. De jonge Vlaming zou op het moment van zijn verdwijning een fles Jägermeister bij zich hebben gehad en zou dronken geweest zijn, meldde de Duitse pers. Dat ontkent zijn vriendin: “Hij had een beetje gedronken, dat wel. Maar hij was zeker niet stomdronken.”