Direct naar artikelinhoud

Dode bij schietpartij op luchthaven Los Angeles

Een man heeft gisteren op de grootste luchthaven van Los Angeles LAX het vuur geopend en daarbij een veiligheidsbeambte gedood. Zeker zeven mensen zijn gewond geraakt. Zes van hen werden overgebracht naar het ziekenhuis, één persoon in kritieke toestand. De dader is door de politie neergeschoten en aangehouden, melden plaatselijke media.

De schutter handelde volgens de politie alleen. Hij veroorzaakte met zijn aanvalsgeweer wel een enorme opschudding op het vliegveld in het westen van de metropool. Uitgaande vluchten werden enige tijd stilgelegd en vertrek- en aankomsthallen werden ontruimd terwijl een schare agenten probeerde na te gaan of er meer schutters waren.

Het incident begon volgens de luchthavenautoriteiten rond 9.30 uur 's morgens lokale tijd. Ooggetuigen meldden dat ze een schutter met een geweer in terminal 3 hadden gezien. Een reiziger vertelde aan televisiestation CNN dat vele mensen zich in paniek in veiligheid probeerden te brengen. De veiligheidsagenten van de luchthaven zetten meteen de achtervolging in op de schutter.

"Er stond een honderdtal passagiers in de terminal. De verwarring was compleet. We wisten niet wat we moesten doen", zegt ooggetuige Kelly Kahl.

Het luchtverkeer werd stilgelegd en kwam pas na enkele uren voorzichtig weer op gang. Ook werden de toegangswegen afgesloten, waardoor lange files ontstonden. De LAX-luchthaven van Los Angeles is een van de grootste luchthavens van de Verenigde Staten.