Sam Van Rossom en Valencia openen finale EuroCup met winst tegen het Duitse Berlijn

Sam Van Rossom en Valencia openden de finale van de EuroCup met een 89-75 overwinning versus Alba Berlijn. Dit met een stevige Belgische touch. Sam Van Rossom tekende voor 15 punten en 7 assists. Will Thomas, ex-Luik en ex-winnaar van het referendum Ster van de Coaches van Het Nieuwsblad werd topschutter met 22 punten en plukte 6 rebounds.

Patrick Ceulemans in Valencia

Als Valencia vrijdag in de Duitse hoofdstad wint heeft Van Rossom na 2014 een tweede eindzege in de EuroCup beet. Bij een nederlaag krijgt Valencia volgende week maandag in eigen huis en in de belle nog kans op een Europese triomf. “Blij met de winst, maar we beseffen dat we in Berlijn nog voor een helse klus staan. Dit Alba is sterk en zal tot het uiterste gaan,” besefte uitblinker Sam Van Rossom na afloop van de wedstrijd.

Met 9.000 toeschouwers was “La Fonteta” tot de nok gevuld. In een waanzinnige sfeer was het vooral Will Thomas die Valencia op sleeptouw. Thomas was de bezieler van de 20-13 Spaanse bonus na het eerste kwart. Sam Van Rossom strooide in de eerste helft enkele assists maar Valencia kon een 26-15 tussenstand niet vasthouden. Het jonge Berlijn was offensief efficiënt en naderde via verschillende spelers naar 33-32. Met de eerste korf van Van Rossom trok Valencia toch de rust in met een 41-38 bonusje. Van Rossom scoorde onmiddellijk acht punten, waaronder twee bommen, en bij 58-49 was een nieuwe Spaanse afscheiding een feit. Het momentum van Valencia werd afgebroken door problemen aan de wedstrijdtafel waardoor de partij tien minuten stil lag. Na drie kwarts flikkerde er wel een Spaanse 71-53 bonus op het scorebord. De Duitsers wilden niet wijken en knokten zich terug in de partij: 71-62. Het duo Van Rossom/Thomas nam echter alle twijfels weg en stelden de Spaanse winst na 77-65 veilig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer