Direct naar artikelinhoud

Bikinibabes van kermisattractie afgeplakt: veel gedoe om niets

In Sint-Agatha-Berchem werden de getekende vrouwenlichamen op een kermisattractie afgeplakt met bruin papier. 'Weg met ons', stak Karl Vanlouwe (N-VA) het vuur aan de lont.

N-VA-parlementslid Karl Vanlouwe postte foto's van de afgeplakte tekeningen op sociale media. Na een gesprek met de uitbaatster van de attractie Sex Dance beweerde hij dat de bizarre censuur er op bevel van burgemeester Joel Riguelle (cdH) was gekomen.

De burgemeester vertelde op zijn buurt dat hij niet eens van de vraag op de hoogte was en noemde het verhaal 'fake news'.

Veel gedoe om niets, zo bleek uiteindelijk. Bij de kermisaanvraag was namelijk verkeerd fotomateriaal van de attractie doorgestuurd, waardoor de dienst Handel en Festiviteiten niet van het erotische karakter van de tekeningen wist.

Jonge kinderen

"Gelet op de onmiddellijke nabijheid van een andere attractie voor jonge kinderen, is met de uitbaatster contact opgenomen", laat woordvoerder van de Brusselse gemeente Mireille Walschaert weten.

"Omdat de attractie niet meer kon worden verplaatst, heeft de uitbaatster zelf voorgesteld om die tekeningen af te plakken." Uiteindelijk werd die beslissing weer ongedaan gemaakt om een polemiek te voorkomen.