© BELGA

Westerloverdediger Mitch Apau vangt bot in hoger beroep

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag het beroep van Westerlo tegen de twee speeldagen schorsing voor Mitch Apau ongegrond verklaard. De rechtsachter van KVC Westerlo blijft daardoor geschorst voor de verplaatsingen naar KV Oostende (19/11) en KAS Eupen (26/11). Apau moet ook een boete van 800 euro betalen.

Mitch Apau werd op basis van televisiebeelden van de elfde speeldag in de Jupiler Pro League vervolgd. In de doelpuntenloze draw tussen Westerlo en Charleroi ontsnapten de Kemphanen iets voor het halfuur aan een strafschop. Apau trapte Clément Tainmont in de grote rechthoek op zijn enkel, maar scheidsrechter Jan Boterberg legde het leer niet op de stip. De Reviewcommissie maakte de zaak aanhangig, de Geschillencommissie bestrafte de overtreding met twee speeldagen schorsing. Westerlo berustte niet in dat vonnis en tekende beroep aan, maar de sanctie veranderde niet. “Uit de tv-beelden blijkt dat Apau de bal niet speelde. Hij trapt met zijn rechtervoet op de hiel, ter hoogte van de achillespees, van Tainmont. Hierdoor bracht hij diens fysieke integriteit in gevaar”, verklaarde de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Coach Jacky Mathijssen kan tegen de Kustboys behalve op zijn rechtsachter ook geen beroep doen op Silvere Ganvoula. Westerlo legde zich neer bij diens schorsing van twee speeldagen (waarvan één effectief).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer