Direct naar artikelinhoud

Revanche voor Greipel in Qatar

Woensdag moest André Greipel nipt zijn meerdere erkennen in Tom Boonen. Gisteren haalde de snelle Duitser van Lotto dan toch zijn slag thuis.

In de voorlaatste rit van de Ronde van Qatar was er niemand bij machte om de Gorilla van de beoogde ritzege te houden. Het verschil met het nummer twee Aidis Kruopis was zelfs behoorlijk groot. "Misschien heb ik vandaag een beetje boosheid om gisteren in mijn sprint gelegd?", zei Greipel met de glimlach. "Het verschil met Tom was zo klein. Ik was er zo dicht bij, maar vandaag is het dan toch gelukt. Je mag gerust spreken van een opluchting, ja. Ik was nu wel heel zeker dat ik zou winnen."

Greipel liet zoals gebruikelijk niet na om zijn overwinning op te dragen aan het volledige team. "Iedereen heeft vandaag hard gewerkt om eerst de vluchters tot de orde te roepen en mij vervolgens uit de problemen te houden. Het was omwille van die zijwind in de slotkilometers heel belangrijk om vooraan te zitten. Boeckmans en Vangenechten hebben ons perfect naar het tweekilometerpunt geloodst en daar heeft de ervaring van Sieberg en Roelandts het overgenomen. Zij weten inmiddels wat te doen om me perfect af te zetten."

Dankzij zijn ritwinst kan Greipel met een gerust gemoed afzakken naar de Ronde van Oman. "Eerst hier nog zonder kleerscheuren weg geraken, en dan kunnen we daar de volgende stap zetten met het oog op de klassiekers. Ik rij Kuurne-Brussel-Kuurne en die wedstrijd zou inderdaad iets voor mij kunnen zijn.

Tom Boonen en Niki Terpstra eindigden als achtste en negende. De Nederlander behield de leiderstrui en zijn zeventien seconden voorsprong op Boonen. Vandaag eindigt Qatar met het gebruikelijke criterium op de Corniche van Doha.