Direct naar artikelinhoud

Matig Standard trekt scheve situatie recht

Een wisselvallig Standard behoudt een kleine kans op een Europese lente. Het speelde in extremis 2-2 gelijk tegen Panathinaikos.

Als de Rouches nog dromen koesterden van een Europese lente, was een driepunter een must. Maar hetzelfde gold voor Panathinaikos. De Grieken begonnen gedisciplineerd, gaven weinig ruimte weg en leken alles op orde te hebben. Standard kreeg de bal, maar sprong er wel heel slordig mee om. Foute inspeelballen, klungelige controles. Nog voor Standard goed en wel besefte dat de match was afgetrapt, sloeg Panathinaikos al toe. Met links krulde Ibarbo het leer enig mooi voorbij Gillet.

De Rouches bleven lanterfanten. Panathinaikos ging nog iets meer de kat uit de boom kijken. Ibarbo koos nog eens zijn moment uit. Een simpele dubbelpas met Leto loodste de Colombiaan voorbij Scholz en Laifis. Ook Gillet deelde in de malaise. De lage schuiver was zeker niet onhoudbaar, maar de 0-2 stond op het bord. Standard kon daar amper iets tegenover plaatsen. Enkele halve kansjes, die Steele vroegtijdig onschadelijk maakte.

Toch vonden de Rouches nog een weg terug in de match. Op een voorzet van Fai knuffelde Koutroumbis iets te innig met Sa. De Portugees ging neer en op aangeven van de assistent wees ref Stefanski naar de stip. Edmilson trapte feilloos binnen.

Wederopstanding

Standard leefde op na rust, maar zag wel Dossevi vlak voor het uur uitvallen. Mbenza kwam in de ploeg en Sa had altijd moeten scoren op voorzet van de invaller. Standard ging steeds meer zijn wil opdringen, maar kwam moeizaam tot kansen. In de slotfase kwam er dan toch een uitgelezen mogelijkheid. Na een overtreding op Sa plaatste Stefanski de bal op de rand van de zestien. Belfodil poeierde het leer tussen een paar Griekse benen door en Steele kon er onvoldoende bij: 2-2. Zo bleef het bij een gelijkspel en puurt Standard slechts twee punten uit evenveel thuisduels. Het houdt Panathinaikos dan wel af, maar blijft op drie punten van Celta Vigo hangen. Ajax is bovenaan zo goed als buiten schot. Dat betekent dat de Rouches een quasi perfect parcours moeten afleggen om nog te kunnen doorstoten. Binnen twee weken moet Standard echt wel winnen in Athene. Die partij wordt een sleutelmatch.