Direct naar artikelinhoud

Bart De Wever viseert Pokémon-jagers in Lillo

Antwerps burgemeester Bart De Wever (NV-A) heeft te doen met de 35 inwoners van het door Pokémon-jagers overspoelde Lillo. Hij roept om de bewoners te respecteren. En dreigt met boetes.

De N-VA-voorzitter laat weten dat zijn mailbox overspoeld wordt met klachten. "Op Pokémon jagen kan een leuk tijdverdrijf zijn, maar dit is ondraaglijk geworden", zegt hij.

De burgemeester heeft het over nultolerantie voor foutparkeerders en dreigt met GAS-boetes voor onder meer wildplassers.

Van Niantic, het bedrijf achter het spelletje, heeft hij geen hoge pet op. "De wijkwerking van onze lokale politie doet al enkele weken ernstige pogingen om iemand met enige verantwoordelijkheid bij Niantic te pakken te krijgen, maar op mails volgt niet meer dan een vriendelijke ontvangstbevestiging", schrijft hij. "Het bedrijf heeft zelfs het lef om aan klagende bewoners te antwoorden dat er in Lillo geen Pokémon zijn! Dat is gewoon mensen in hun gezicht uitlachen."

Ook op Zaventem is er Pokémon-heisa: reizigers en zelfs personeelsleden gaan op het tarmac van Brussels Airport zo op in de Pokémon-jacht dat ze de veiligheid in het gedrang brengen.

Minister Bellot (MR) vraagt Niantic om van het gebied voorbij de security een 'Pokémon-vrije' zone te maken. In de kantoren op de luchthaven van Zaventem hangt al een oproep van de directie aan het personeel om op het tarmac niet meer op Pokémon te jagen.

Maar ervoor zorgen dat Niantic stopt met de diertjes er te plaatsen kan enkel via een officiële vraag van de regering. Vandaar dat Bellot nu een brief heeft verstuurd naar de VS.