Direct naar artikelinhoud

Voetbal Dirar verwerpt minnelijke schikking voor rode kaart

Nabil Dirar kreeg voor zijn uitsluiting tegen AA Gent een minnelijke schikking van twee speeldagen voorgesteld. In samenspraak met de speler en technische staf werd beslist om dat niet te aanvaarden. De Brugse middenvelder verschijnt daarom vandaag voor het Sportcomité en is hoe dan ook morgen speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Charleroi.

Clubvoorzitter Jonckheere breekt schouderblad en rib

Clubvoorzitter Pol Jonckheere heeft amper kunnen genieten van de welgekomen zege tegen AA Gent. De gevolgen van zijn kwalijke val van de trappen van de Gentse eretribune bleken enkele uren later immers erger dan eerst gedacht: een gebroken schouderblad en rib. “Na de receptie met het Gentse clubbestuur zijn we meteen naar de spoedafdeling van het Brugse AZ St-Jan doorgereden”, zegt zijn echtgenote Greet. “Er werd een breuk van zijn linkerschouderblad vastgesteld. Deze morgen (gisteren, red.) hebben we ons terug in het ziekenhuis gemeld nadat de pijn in de ribstreek duidelijk was toegenomen. Een nieuwe scan bracht een ribfractuur aan het licht.”

Cercle bindt technische staf langer aan zich

Arsenal wint topper tegen Chelsea

Wielrennen

Renner niet bestraft voor geknoei met whereabouts

De Kazach Andrey Zeits (Astana) zal door de Internationale Wielrenunie (UCI) niet worden bestraft voor het verkeerd invullen van zijn whereabouts. Volgens de renner had dat te maken met zijn gebrekkige kennis van het Engels. “Die vragenlijst invullen is heel moeilijk voor mij, omdat ik de taal niet machtig ben. Op school leerde ik enkel Duits. In Alma Ata, bij vrouw en dochter, heb ik de verkeerde kolom ingevuld. Alles berust op een misverstand”, verdedigt hij zich. Zeits krijgt de steun van de Kazachse wielerfederatie. Secretaris-generaal Valentin Rehert zal de renner wel beboeten, maar wil hem in de toekomst ook bijstand verlenen bij het invullen van zijn whereabouts.

Basketbal

O’Neal krijgt boete van 35.000 dollar

Shaquille O’Neal heeft van de NBA een boete van 35.000 dollar gekregen omdat hij na de (verloren) match tegen Orlando kritiek had op de scheidsrechter, die het nummer 26 op zijn shirt droeg. “Ik denk dat de mensen speciaal naar hier zijn gekomen voor het nummer 26. Hij was een geweldige speler vandaag”, sneerde de center. O’Neal, een van de sterren van de Boston Celtics, noemde de ref ook “een controlefreak”.