Direct naar artikelinhoud

Ronald Vargas zegt Anderlecht vaarwel

Ronald Vargas (27) is aan zijn laatste dagen bezig bij Anderlecht. De Venezolaan is einde contract bij paars-wit, dat Vargas na de laatste speeldag eventueel aan verminderde financiële voorwaarden wil laten bijtekenen. Vargas wil daar echter niet op wachten, omdat hij elders aan betere voorwaarden aan de slag kan.

Vargas kan rekenen op interesse uit Spanje, Portugal, Frankrijk, Griekenland, Zwitserland, de VS en het Midden-Oosten. Sportief zijn er vooral in Spanje en Portugal interessante pistes, maar toch is de kans groot dat Vargas voor het Midden-Oosten kiest. Daar kan hij netto het dubbele verdienen van zijn huidig contract bij Anderlecht. Mogelijk komt er uit die hoek nog voor het einde van de week een contract voor twee jaar uit de bus. Daarna kan Vargas sowieso terecht bij de club die David Beckham in Miami uit de grond wil stampen. Vargas zou daar een aantrekkingspool moeten worden voor de grote Venezolaanse gemeenschap.

Vargas werd in 2011 na een zware knieblessure voor 2,5 miljoen euro weggehaald bij Club Brugge. Mede door blessurelast kwam hij de voorbije drie jaar niet verder dan 25 competitieduels - waarvan 9 als basisspeler - en 4 doelpunten.