Direct naar artikelinhoud

Voldoende inspiratie voor 'Cool Runnings 2'

De Jamaicanen hebben dan toch een eerste keer hun bobslee kunnen uittesten op de olympische piste in Sotsji. De trainingen van woensdag moesten ze noodgedwongen overslaan, omdat hun glij-ijzers, kledij en helmen achtergebleven waren in de VS, nadat ze door het slechte weer een andere vlucht moesten nemen.

Ondertussen is al het materiaal terecht, al was er volgens stuurman Winston Watts nog wel één probleempje: "De Russische veiligheidsdiensten hadden de proteïnedoosjes niet goed gesloten. Toen ik mijn helm opzette, moest ik proteïnepoeder uit mijn ogen wassen." De 46-jarige Watts, die al aan de Olympische Spelen deelnam in 1994, 1998 en 2002, geniet blijkbaar van de aandacht. Even later ging hij verder op zijn elan: "Het zou fantastisch zijn om Usain Bolt in mijn bobslee te hebben. Een sterke man zoals ik en een supersnelle zoals Usain, dat zou een goeie combinatie zijn. Maar ik denk niet dat hij van ijs en koude houdt."

De Jamaicaanse ploeg, die traint in de Verenigde Staten, komt op 16 en 17 februari in actie in Sotsji. Het is twaalf jaar geleden dat Jamaica nog eens aanwezig was op de Winterspelen.