Direct naar artikelinhoud

Ronaldo blinkt uit in Madrileense derby

Hij beweert dat hij 'haat' moet voelen om te kunnen presteren. Hij kreeg haat uit 65.000 kelen. Cristiano Ronaldo antwoordde met een hattrick.

'Goed', luidde het antwoord van Diego Simeone op de vraag uit de perszaal wat hij vond van de prestatie van Yannick Carrasco. Hij hield zowat als enige bij 'Atleti' het hoofd boven water. Antoine Griezmann doolde op deze herfstavond doelloos langs de oevers van de Manzanares. Carrasco eiste ballen op en deed er iets mee.

Cristiano heeft niemand nodig. Hij danst wel alleen. Uitgejouwd en bespuwd in Vicente Calderón van bij de opwarming. Zou er een stadion in Europa zijn waar hij niet de 'antiheld' is?

Eind deze week sluit de stemperiode voor de Ballon d'Or. Om de laatste twijfelaars te overtuigen knutselde Ronaldo nog snel even een onemanshow in elkaar. Een afgeweken vrijschop, een afgedwongen en omgezette strafschop en de nagel in de kist na een prima counter. Ronaldo heeft daarmee het Calderón gesloten, het was de laatste stadsderby in La Liga in dit legendarische stadion. In augustus neemt Atlético zijn intrek in het fonkelnieuwe 'La Peineta'.

Zal 'Atleti' weg van het Calderón en mogelijk zonder Diego Simeone ooit nog hetzelfde zijn? Real had sinds 2013 niet meer gewonnen aan de Manzanares. Alles wat Zidane deed was juist: de opstelling, de veldbezetting, de filosofie, de vervangingen.

Een socio blijft zich afvragen hoe Zizou het flikt. Er zijn vele matchen dat Real Madrid een zootje is, en toch is Zidane al 29 wedstrijden ongeslagen. Niet meer verloren sinds april, 2 keer verloren in gans 2016.