Direct naar artikelinhoud

Leye: 'We moeten niet schijnheilig doen, het is nu of nooit voor de titel'

Mbaye Leye, de Senegalese spits van Zulte Waregem, was zondag na het gelijkspel tegen Racing Genk de eerste om aan te geven dat Essevee vooruit moet durven kijken en blijft ook voor de topper tegen Standard onvermurwbaar. "Als zelfs de derde en de vierde zeggen dat ze meestrijden voor de titel, waarom de tweede dan niet? We moeten niet schijnheilig doen: het is nu of nooit voor Zulte Waregem."

Leye wil vanavond op bezoek bij Standard revanche nemen voor de moeilijke periode die hij in Luik beleefde. Hij kwam er nauwelijks aan spelen toe. Ondanks de uitgesproken titelambities blijft het rustig bij Zulte Waregem. "Iedereen beschouwt ons als outsider en gunt ons een misstap. Er is niemand die ons op het einde van de rit zal afmaken omdat we geen kampioen geworden zijn. De titel is geen noodzaak en dat zie je op het veld. Tegen Genk zijn we ook niet angstig achteruit gekropen. We hebben gevoetbald zoals we dat al een hele tijd doen: vanuit het initiatief. Dat hebben we tegen Lokeren ook gedaan en dat zullen we tegen Standard opnieuw doen."

Leye beweerde al na de eerste wedstrijd van het seizoen dat Zulte Waregem mee zou spelen voor de prijzen."Ik zag in de voorbereiding al dat we over een goede, evenwichtige groep beschikten, met veel kwaliteit. Luister, ik ben dertig jaar en weet ondertussen al wat je nodig hebt om in België aan de top mee te strijden. Die eerste competitiematch tegen Standard toonde me meteen dat het op dat vlak goed zat. We speelden daar offensief en pakten de drie punten. Dan wist ik: we kunnen mee met iedereen."