Direct naar artikelinhoud

Ook Genk niet voorbij Roeselare

Genk heeft zich gisterenavond verslikt in Roeselare. De Limburgers leken lang op weg naar de zege dankzij twee goals van Bosnjak, maar bezweken nog onder de zware West-Vlaamse druk.

door jan wanten

ROESELARE l Genk kwam niet verder dan een gelijkspel. De Limburgers moeten Anderlecht zo laten gaan. Met Vandenbergh op de bank lijkt het Genkse huisje weltevree stilaan barsten te vertonen.

Racing Genk voetbalt tegenwoordig op wolkjes. Ondanks alle tumult bij de start van het seizoen pronken de Limburgers met een puike dertien op vijftien naast Anderlecht aan kop van de stand. Genk ruilde in de afgelopen maanden zijn technische vernuft (Defour, Daerden, Engelaar) voor de werkkracht van jongens als Wim Dedecker en Wouter Vrancken. Net die werkkracht maakt voorlopig het verschil. Waar een slap Genk het op moeilijke momenten vorig seizoen vaak liet afweten, heeft Hugo Broos van zijn team een bende gemaakt die blijft knokken, ook voor elkaar.

Rode Duivel Kevin Vandenbergh past blijkbaar niet altijd meer in de tactiek van Broos. Gisteren moest de Genkse goalgetter plaats ruimen voor Faris Haroun, die het Genkse middenveld kwam versterken. Ivan Bosjnak bleef eenzaam achter in de spits. Hugo Broos koos voor een wat defensievere ploeg, want met Roeselare op het menu wachtte Genk een moeilijke verplaatsing.

Tot gisteren was Schiervelde dit seizoen een haast oninneembare vesting gebleken. Op de vierde speeldag beet Lokeren de tanden stuk op de taaie West-Vlamingen, op speeldag twee troefde Roeselare zowaar grote broer Club Brugge af. Nog voor het uur lag blauwzwart al met 3-0 knock-out tegen de grasmat. Yulu-Matondo kon de Brugse eer maar in extremis redden. Voor Hugo Broos en de zijnen liep er bij Roeselare bovendien een oude bekende in de spits. Paul Kpaka verkastte in de zomer naar Roeselare.

Toch versierde niet de Sierra Leoner maar wel Davy Oyen, nog zo'n ex-Genkenaar, de eerste gevaarlijke kans van de match. Van ver krulde hij de bal net niet buiten het bereik van Bailly. Op een knap vluchtschot van Thomas Chatelle na gebeurde er voor de rest vrij weinig op Schiervelde. Tot Bosnjak vlak voor rust andermaal zijn waarde bewees voor Genk. Cornelis stuurde de Kroaat diep en die nam Biebauw met een prachtige stifter in de verste hoek te grazen. Echt verdiend was het niet, zowel Genk als Roeselare hadden tot dan amper iets getoond.

Hetzelfde spelbeeld na de rust. Weinig te zien, tot Eric Matoukou in de rebound uit het niets de 0-2 binnenknikte. De tweede goal al voor de Kameroener, nadat de verdediger vorige week tegen AA Gent ook al raak trof. Koen De Vleesschauwer bracht zijn ploeg dan terug in de match, Bosnjak scoorde al snel tegen. Ook Kpaka scoorde nog tegen zijn ex-club en Genk kreeg het nog erg moeilijk. Dufoor mocht in extremis nog ongehinderd binnenkoppen: 3-3.

Bij Genk kwam Vandenbergh niet eens van de bank