Direct naar artikelinhoud

Wijn zonder alcohol

Vasten, waarom niet? Sterkt het karakter en is goed voor de lijn. Het betekent ook dat we wijn zonder alcohol gaan drinken. Nieuwe technieken zouden voor wonderen zorgen. Het aanbod is beperkt, maar het leverde wel enkele miswijnsuggesties voor Franciscus I op.

Vintense Blanc Fines Bulles (zonder oogstjaar)

Discreet aroma met een vleugje rabarber en groene appel. Erg zoete aanzet in de mond, grove bubbels die echter niet meteen storen, milde zuurtjes van groene appel. Te pruimen indien koel geserveerd.

Makro € 4,30

Edenvine Shiraz (zonder oogstjaar, max. 0,5 alc)

Aroma dat enigszins in de buurt komt van jonge wijn, geplet zwart fruit en zachte kruiden. In de mond sappig, maar met smaakverdunning in het middenpalet. Vreemde en droge afdronk.

Delhaize € 4,77

Vintense Merlot Origine de France (zonder oogstjaar)

Neus met vleugje chocola, appelcompote en zachte kruiden. Op de tong opnieuw chocola als ouverture voor een eentonig palet gevolgd door een (te) droge afdronk met een hint van appel.

Carrefour € 5,47

Vintense Rosé Fines Bulles (zonder oogstjaar)

Genereus parfum van gekonfijte aardbei en framboos, rode neusjes en kauwgom. Vrij ruwe bubbelvorming. Intense aanzet in de mond die echter meteen wegdeemstert en een afdronk die frisheid mist.

Colruyt € 4,30