© JG

Dutoit verontschuldigt zich, maar ploegmaats en staf verwachten alsnog straf

William Dutoit deed gisteren wat de club van hem verwachtte. Hij sprak zijn ploegmakkers toe na zijn foute woorden voor de camera in Eupen. “Dutoit heeft zich verontschuldigd. De club wil het incident afsluiten en is ervan overtuigd dat de goede samenwerking met de doelman behouden blijft”, klonk het dinsdagavond in een persbericht. Toch is duidelijk dat spelers en staf Dutoit gestraft willen zien.

gus

Gisteren probeerde de STVV-groep de focus terug te vinden na het verlies in Eupen en de hetze rond doelman William Dutoit. Iedereen wachtte op excuses van de Franse doelman en die kwamen er. De club stuurde dinsdagavond een persbericht uit. Daarin werd nogmaals herhaald dat bestuur en technische staf de uitspraken van Dutoit na de nederlaag in Eupen veroordelen, omdat hij kritiek uitte op de ploegmaats.

“William heeft zich daarvoor verontschuldigd bij zijn medespelers. Hij gaf toe dat hij zelf ook verantwoordelijk is voor de 4-2 nederlaag en dat hij zijn frustraties na een verloren wedstrijd beter moet leren beheersen”, zo staat vermeld in het bericht dat communicatieverantwoordelijke Alain Coninx uitstuurde.

“Probleem”

De club zegt ook dat ze het incident nu wil afsluiten, dat STVV de rangen sluit en ervan overtuigd is dat de goede samenwerking met haar doelman blijft voortduren. Wat er dus op het eerste zicht op lijkt dat Dutoit er zonder straf vanaf komt. Maar intussen is wel overduidelijk dat spelers en staf stellen dat de club ‘een probleem’ heeft als dit zonder gevolgen blijft. Zij pikken de uithaal van Dutoit duidelijk niet en willen ook absoluut niet dat het verhaal zomaar in de doofpot belandt.

Aangeboden door onze partners