Direct naar artikelinhoud

Puurs brengt Roeselare even uit evenwicht

Puurs is er weer in geslaagd om een op papier sterkere tegenstander uit evenwicht te brengen. Met gevarieerd en frivool volleybal pakte het team van Cristina een punt tegen Roeselare dat bij momenten tekenen van vermoeidheid liet optekenen.

Tomas Rousseaux viel uit de selectie wegens ziekte. Callebert zag zijn goede invalbeurt op Innsbruck beloond met een basisplaats. In een gelijkopgaande eerste set maakten de bezoekers het verschil van aan de opslaglijn. Eerst scoorde Bagics twee aces (15-16) en daarna sloeg Jimmy Prenen toe (19-21). Na de eerste setbal voor Roeselare begon het festival van de opslagmissers. Bij 27-28 vergat Borremans een simpele bal af te maken, maar Heyrman trok zijn ploeg toch nog over de streep na een spelletje dat ruim 35 minuten duurde. De adrenaline bij Puurs kende een averechts effect na de herneming. De ondertussen ingevallen Tuerlinckx drukte zijn stempel op de wedstrijd (12-6, 20-12). Met een ace bracht de hoofdaanvaller zijn team weer langszij. Ook daarna was de kapitein van goudwaarde. Eerst klom Puurs op voorsprong (3-7) maar nadien veerde de thuisploeg weer recht onder leiding van Paulides en Tuerlinckx. Puurs leek in set vier klaar voor de slachtbank bij 3-0. Trainer Cristina riep zijn troepen meteen al aan de kant voor een donderspeech. Die miste zijn effect niet en Heyrman serveerde de Roeselaarse receptie in de verlegenheid (3-7). Twee missers van Bagics braken Puurs bijna zuur op (13-13) maar Cristina kon altijd rekenen op de beloftevolle hoofdaanvaller Cox. Deze jonge Belg grijpt voluit zijn kans na het uitvallen van Nemeth. Zijn blok op Tuerlinckx bij 20-23 was beslissend. De vijfde set leverde geen spankracht meer.

Puurs swingde bij momenten en heeft nog maar eens bewezen dat het een serieuze challenger is voor een plaats in de top zes.