Direct naar artikelinhoud

Trams botsen door familie eenden

Bij een aanrijding tussen twee trams zijn gistermiddag vijftien personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vlak voor de ingang van de Brusselse Leopold II-tunnel in de richting van het stadscentrum.

De bestuurder van de eerste tram zag iets bewegen op de sporen en remde onmiddellijk. De chauffeur van de tweede tram merkte het manoeuvre te laat op en botste tegen zijn voorganger. De bestuurder van de laatste tram en veertien passagiers raakten door de klap lichtgewond. "Er is geen sprake van breuken of zware verwondingen", zegt An Van Hamme, woordvoerster van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. "Het gaat hier eerder om builen en schaafwonden."

Volgens de MIVB dacht de bestuurder dat er mensen op de sporen liepen. Van Hamme: "De chauffeur heeft aangegeven dat hij beweging zag. Soms lopen er, hoewel strikt verboden is, mensen op de sporen. In zulke gevallen remmen bestuurders uit voorzorg. Achteraf bleek het niet om personen, maar om een familie eenden te gaan. De bestuurder valt hoe dan ook niks te verwijten."

Tramlijnen 3 en 7 waren onderbroken tussen de haltes Van Praet en De Wand. Zij reden tot 13.30 uur om via het station van Schaarbeek en het De Troozsquare. Daarna verliep het tramverkeer opnieuw normaal.