Direct naar artikelinhoud

Doelpunt van Chavarria volstaat voor Kortrijk

Na een ontgoochelende wedstrijd heeft KV Kortrijk zich tegen Bergen voor de volgende bekkerronde geplaatst dankzij een doelpunt van de Argentijn Pablo Chavarria. De Waalse bezoekers kregen lang geen enkele kans. Het bleef bij enkele pogingen vanuit de tweede lijn. Alleen in de extra tijd was Bergen gevaarlijk.

Traditioneel in de bekerwedstrijden speelt bij KV Kortrijk de tweede doelman. Rémi Pillot (22) stond voor de eerste keer in het Guldensporenstadion onder de lat. Ook Enzo Scifo koos voor een andere doelman. Olivier Werner stond tussen de palen. Spits Nong en verdediger Timmermans kregen tegen hun ex-ploeg rust en zaten op de bank. Jarju behoorde niet eens tot de selectie.

Beide ploegen hadden met elkaar nog een eitje te pellen. Eind oktober verloor KV Kortrijk op Bergen in de competitie. Vorig seizoen stonden beide ploegen in de halve finales tegenover elkaar en stootte de thuisploeg door.

Slappe eerste helft

De Kerels speelden met veel volk voorin. Het leverde niks op. Chatelle kreeg vorig weekend rood en moest nu geblesseerd naar de kant. Hij tastte naar zijn rechterdij. Vier minuten voor de rust noteerden we eindelijk de eerste bal tussen de palen. Vanuit de tweede lijn zorgde daarvoor aanvoerder Van Imschoot. Voor de doelman niet meer dan een opwarmer. De daaropvolgende aanval van de West-Vlamingen was bijna raak. Dupuis stak door naar Nfor en die kwam centraal alleen voor doel. Werner redde knap met de voet. Het was het enige wat er in een teleurstellende eerste helft te beleven viel.

Richting de eigen spionkop kreeg Kortrijk vijf minuten na de rust al een redelijke kans na een actie Mulemo-Nfor. Chavarria kwam naar binnen en legde aan met links. De bal werd afgeblokt door Lépicier. Even na het uur kwam de jonge Pillot ver maar nodig uit zijn doel om de bal voor de aankomende Perbet weg te trappen. Dupuis leidde met een bal naar rechts richting Nfor de openingstreffer in. Met de doelman en nog enkele andere bezoekers duwde Chavarria binnen. Voor trainer Hein Vanhaezebrouck alvast een hele opluchting. Chavarria scoorde zaterdag in de thuismatch tegen Cercle Brugge al twee keer.

Schwalbe, geen penalty

Dupuis claimde in een duel met centrale verdediger Lépicier een kwartier voor affluiten nog een penalty. De ref floot voor een schwalbe en gaf een heel boze Dupuis geel. De Fransman is daardoor de volgende ronde geschorst en werd vervangen.

De drie wissels van Scifo veranderden niks. Kortrijk was nog het gevaarlijkst. De Mets vlamde van ver naast. Linkerflank Oussalah verdubbelde bijna de score. Hij ging diep door maar besloot dan onbesuisd hoog over. In de extra tijd besloot Perbet naast.