Direct naar artikelinhoud

Raad van bestuur voetbalbond praat over René Vandereycken

BRUSSEL l De raad van bestuur van de voetbalbond vergadert deze middag voor het eerst na de interland tegen Azerbeidzjan over de bondscoach. Officieel is deze kwestie voorbehouden voor de technische commissie en het uitvoerend comité, maar negen van de stemgerechtigde leden uit dat comité zetelen ook in de raad van bestuur.

Vandaag wordt de te volgen koers aangegeven. "We zullen een aardig babbeltje slaan over de nabije toekomst van de Rode Duivels", aldus een Vlaams lid van de raad. De houding van nagenoeg alle Vlaamse leden is bekend: exit Vandereycken. "Dat heb ik gemerkt, ja", reageert Herman Wijnants fijntjes. "Iedereen mag zijn mening hebben, maar tot de technische commissie geen definitieve beslissing nam over Vandereycken, vind ik het deontologisch niet gepast dat sommige bondsmensen op eigen initiatief contacten legden met kandidaat-opvolgers."

Aan Waalse zijde is David Delferiere een vooraanstaand lid: "Ik verlaat de vergadering niet zonder een duidelijk standpunt over de gang van zaken bij de Rode Duivels. Ik wil niet overhaast te werk gaan, maar we mogen de supporters niet al te lang in het ongewisse laten. Ik stel voor dat de raad van bestuur alle mogelijke opties overloopt en de basis legt voor de technische commissie van 3 december." Eén van die opties is het opstarten van gesprekken met kandidaat-bondscoach Michel Preud'homme. Delferiere: "Preud'homme lijkt mij een geschikte bondscoach. Maar net als voorzitter De Keersmaecker ben ik er voorstander van om de eventuele opvolger van Vandereycken te laten beginnen op 1 januari. Wat Preud'homme betreft, vormt dat een probleem." (SK/GLR)