Direct naar artikelinhoud

Club schoffeert scheidsrechter al voor topper tegen Standard

Club Brugge haalt op zijn website fors uit naar scheidsrechter Alexandre Boucaut. Die moet zondag de topper tegen Standard in goede banen leiden en dat is niet naar de zin van Club. Scheidsrechterbaas Robert Jeurissen is niet te spreken over de publieke uithaal en laat eventuele sancties onderzoeken.

Onder de noemer 'Club Brugge heeft nare herinneringen aan Alexandre Boucaut' klaagt de club op haar website de aanstelling van Boucaut aan. In het artikel somt de club drie wedstrijden uit de recente geschiedenis op, waarbij Boucaut volgens de Bruggelingen overduidelijk in hun nadeel floot. "Voor de wellicht meest beladen match van het najaar selecteerde de scheidsrechterscommissie een spelleider die Club de afgelopen twee jaar zwaar benadeelde", staat op de website van Club te lezen.

Incidenten

"Ongezien", reageert Robert Jeurissen, voorzitter van die scheidsrechterscommissie. "Problemen met de arbitrage kaart je niet in het openbaar aan. Wanneer een club een probleem heeft met een bepaalde scheidsrechter dan kan het die officieel wraken. Maar wat Boucaut en Club betreft is er bij de scheidsrechtercommissie nooit een officiële vraag binnengelopen."

De versie van Club klinkt net iets anders. "We hebben in mei van dit jaar een onderhoud gehad met Paul Allaerts, die bij de voetbalbond verantwoordelijk is voor de arbitrage", legt woordvoerder Klaus Van Isacker uit. "Om de incidenten met Alexandre Boucaut te bespreken." Dat gesprek leidde tot een gentlemen's agreement tussen Club en Allaerts. Blauw-zwart zou Boucaut niet officieel wraken, kwestie van het conflict niet op de spits te drijven, in ruil beloofde de scheidsrechtercommissie de man niet meer aan te duiden voor matchen van Club. "En toch duiden ze Boucaut nu aan voor wat de meest beladen wedstrijd van het najaar wordt", zegt Van Isacker. "We weten dat kritiek op de arbitrage gevoelig ligt maar nu konden we toch niet langer zwijgen."

Sancties

Bij de voetbalbond wordt het verhaal van Club ondertussen ontkend. "Er is nooit een dergelijke overeenkomst gesloten", klinkt het. "Kan ook niet want Paul Allaerts heeft niets met de aanduiding van de scheidsrechter te maken." Nu alsnog een andere scheidsrechter aanduiden voor de topper van zondag is voor Jeurissen geen optie.

Wat niet betekent dat de uithaal van Club zonder gevolg blijft. "Ik neem zo snel mogelijk contact op met de bondsprocureur om te zien of en welke sancties we de club kunnen opleggen."