Direct naar artikelinhoud

32 doden bij explosie in Mexico-Stad

Bij een explosie in een wolkenkrabber in Mexico-Stad zijn minstens 32 doden en meer dan 100 gewonden gevallen.

De ontploffing gebeurde in een ondergrondse parking van het kantoorgebouw, donderdagmiddag rond 16 uur lokale tijd, net op een moment dat veel werknemers zich klaarmaakten om naar huis te gaan. Vijfhonderd reddingswerkers waren tot ver in de nacht met honden aan het zoeken naar vermisten onder het puin.

In de wolkenkrabber is de zetel gevestigd van de nationale oliereus Pemex. Er waren zo'n duizend mensen aanwezig in het gebouw dat 54 verdiepingen telt. Al zeker 12 mannen en 20 vrouwen overleefden de ontploffing niet. Zo'n 120 anderen raakten gewond.

"Het was vreselijk. Je voelde de schok door het hele gebouw gaan", zegt een Pemex-werknemer die zich op de tiende verdieping bevond. "Eerst dacht ik dat het een aardbeving was. Ik was in paniek, door het stof kon je bijna niets zien."

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Lokale media melden dat oververhitte machines de boosdoener zijn, anderen spreken over een gasexplosie. "We zullen er alles aan doen om te weten te komen wat hier precies is gebeurd en wie er verantwoordelijk voor is", zei de Mexicaanse president Enrique Pena Nieto. In september vorig jaar vielen al 26 doden bij een ontploffing bij een gasinstallatie van Pemex in Reynosa in Noord-Mexico.