Direct naar artikelinhoud

'Leekens nieuwe bondscoach Algerije'

Eén dag na zijn ontslag bij Lokeren heeft Georges Leekens (67) al een nieuwe job. De Algerijnse voetbalbond kondigde gisteravond aan dat hij bondscoach wordt. Leekens nuanceerde: 'Ik heb nog niet getekend.'

Dat gaat snel. Gistervoormiddag trok Leekens naar Lokeren om er afscheid te nemen van zijn spelersgroep. Hij trok de deur van Daknam dicht en zette koers richting Parijs. Daar wilde hij op het vliegtuig richting Algiers stappen, maar hij strandde op Charles De Gaulle. Reizen naar Algerije vereist een visum en dat moest met een spoedprocedure worden geregeld. In de loop van de voorbije nacht zou de reis zijn voortgezet.

Dat oponthoud deerde de Algerijnse voetbalbond niet. Mohamed Raouraoua, bondsvoorzitter én vriend van Leekens, riep een speciale vergadering samen om het licht op groen te zetten voor de komst van Leekens. Uit een shortlist van vijf kandidaten werd de Belg unaniem gekozen om Algerije naar nieuwe successen te leiden. 's Avonds werd die beslissing bekendgemaakt.

Voor de buitenwereld lijkt het allemaal heel snel te zijn gegaan, maar volgens bronnen dateren de eerste contacten tussen Leekens en de Algerijnse voetbalbond al van ruim twee weken geleden. Dus nog vóór Marc Wilmots gepolst werd.

Leekens zou ook bij een eventuele overwinning tegen Oostende dinsdag het voor bekeken hebben gehouden bij de Waaslanders. Algerije zwaaide dan ook met een contract tot de Africa Cup van begin 2019, met een gegarandeerd maandloon van naar verluidt 40.000 euro bruto per maand.

Een handtekening is er evenwel nog niet. "Ik heb nog niets getekend", liet Leekens weten.