Direct naar artikelinhoud

Berings vlot naar halve finale, Aerts met beste verliezende tijd

Vijf jaar nadat ze in Turijn Europees kampioene werd op de 60m horden en het nationaal record op 7.92 bracht, komt Eline Berings weer dicht in de buurt van de superconditie van toen.

Berings moest het in de eerste reeks van de 60m horden meteen opnemen tegen de Australische Sally Pearson, die de seizoenslijsten aanvoert met 7.79. Uiteraard won die en net in die tijd, maar Berings ging vanuit de ongunstige baan acht vlot mee, werd tweede en verbeterde met 7.95 haar beste tijd van deze winter met drie honderdsten.

"Met een kanon als Sally in de reeks wist ik dat ik liep voor detweede plaats. Maar die wou ik absoluut halen om in de halve finale in één van de middenbanen te worden ingedeeld. Ik hoop dat het morgen nog sneller kan, omdat ik op het einde toch wat ontspande. Uiteraard hoop ik mijn record van 7.92 te verbeteren en mogelijk zal dat nodig zijn voor een plaats in de finale", zei ze. In totaal lukte Berings de vijfde tijd.

Ook Sara Aerts kwalificeerde zich met de beste verliezende tijd voor de halve finales. Zij startte erg zwak, maar herpakte zich en finishte nog als vierde in 8.05. Alleen de beste drie van elke reeks mochten rechtstreeks door, maar die chrono volstond ruimschoots voor de vier verliezende tijden. "Opdracht volbracht", zei Sara Aerts. "Ik wilde naar de halve finale en daarin beloof ik 'volle bak' te gaan."