Direct naar artikelinhoud

Slachtpartij Annecy wellicht huurmoord

De Franse politie gaat de broer van de man ondervragen die met zijn vrouw en schoonmoeder in de Franse Alpen is vermoord. Veel wijst erop dat het Brits gezin van Iraakse komaf het slachtoffer is geworden van een huurmoord.

Sinds de dood van hun vader, een jaar geleden, hadden de broers een dispuut over de erfenis. De twee jonge dochters overleefden de slachtpartij.

In het dorpje Claygate, in Zuid-Londen, is ontsteld gereageerd op het nieuws. De vader des huizes Saad Al-Hilli stond bekend als 'Mr Fixit' omdat hij dorpsgenoten hielp met technische problemen. Al-Hilli was eind jaren zeventig naar Engeland gevlucht, nadat zijn vader, die werkte in de nucleaire industrie, zich bedreigd voelde. Na het uitbreken van de Tweede Golfoorlog hield de Britse geheime dienst toezicht op het gezin.

Deze achtergrond zorgde voor spionageachtige theorieën, maar het vermoeden is gerezen dat een familievete heeft geleid tot het bloedbad. De accountant van Al-Hilli verklaarde dat zijn cliënt diens broer Zaid uit het familiebedrijf had gezet. Zijn plek werd overgenomen door Al-Hilli's echtgenote. Het dispuut zou te maken hebben gehad met onroerend goed in Spanje, Zwitserland en Frankrijk.

De oudste dochter (7) is zwaargewond, maar buiten levensgevaar. Haar drie jaar jongere zusje, die acht uur na de schietpartij onder het lichaam van haar moeder werd ontdekt, is ongedeerd maar getraumatiseerd.

Het meisje heeft wel over het drama gepraat. Ze vertelde ze over de aanwezigheid van een groene auto, maar heeft zij de moordenaar(s) vermoedelijk niet gezien.