Direct naar artikelinhoud

Brussels verliest rechtszaak, maar krijgt licentie

VOETBAL -

Een Brusselse rechter heeft Johan Vermeersch, voorzitter van tweedeklasser Brussels, ongelijk gegeven in een zaak die hij had aangespannen tegen GDC (Gulf Dynamic Challenge). Die investeerdersgroep uit Dubai wilde de club overnemen. De zaak draaide rond de tweede uitbetaling van 100.000 euro door GDC aan Brussels.

Dat geld staat geparkeerd op de rekening van een advocatenbureau en niet op die van Brussels, omdat de club volgens GDC de eerste schijf van 100.000 euro verkeerd had aangewend.

Johan Vermeersch hoopte via de rechter de tweede schijf los te weken om het licentiedossier van Brussels te verstevigen, maar kreeg dus ongelijk. Toch kreeg de club gisteren in beroep een licentie voor volgend seizoen. Vermeersch heeft de achterstallige lonen uit eigen zak betaald. "Het behalen van de licentie bewijst mijn gelijk", zei de excentrieke voorzitter.

Naast FC Brussels ontving ook KSK Heist een licentie. Boussu-Dour zag de aanvraag geweigerd. De kandidaat voor de eindronde in tweede klasse kan wel nog naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport stappen.