Direct naar artikelinhoud

DSUPERSUP

Via de droge Dourowijnen ontdekten we dat Portugal ook potentieel heeft als producent van rode wijn. Maar in de Dourovallei zijn de wijnen kunstmatig duur door de hoge vraag naar druiven voor de productie van porto. Meer naar het zuiden vinden we meer betaalbare wijnen. Alentejo en Dão boekten de laatste jaren een opmerkelijke vooruitgang. Van oudsher maakte men er rustieke wijnen. Maar dankzij de technologische vooruitgang vinden we nu meer frisheid in de wijnen.

Bons Ventos,

Lisboa 2010

Neus met een aangename complexiteit, viooltjes en rozen, rijp zwart fruit, lichte houtinvloed. Vlotte aanzet en goede stoffering in de mond, gepolijste afdronk met krokante tannine. Maaltijdwijn.

Delhaize, 4,29 euro

Marqués de Borba, Alentejo 2010

Neus met een aangename diepte en mooi gedoseerd hout. In de mond voldoende materie en opnieuw diepte. Vriendelijke tannine en een vlotte afdronk die enkel wat lengte mist. Klassiek.

Delhaize, 7,49 euro

Vinha do Monte, Alentejano 2009

Neus met viooltjes en pitfruit en een hint van rode neusjes. Wat alcoholverstuiving. Voldoende gestoffeerd op de tong. Pittige finale met bittertje en stevige tannine.

Carrefour, 5,49 euro

Granado,

Dão 2008

Eenvoudig aroma met fris pitfruit, wat zomerbloesem en kruiden. Soepele aanzet, palet met beperkt register. Lichte terugkeer van pitfruit en kruiden in de finale.

Colruyt, 3,70 euro