Direct naar artikelinhoud

Bowlen met Bart

Wanneer gaan we nog eens bowlen? Op 13/12 in Casino Kursaal (Oostende), 16/12 in NTGent, 19/12 in CC De Steiger (Menen) en 20/12 in CC Strombeek. De dvd kost 20 euro.
www.bartcannaerts.be

Bart Cannaerts siert tegenwoordig uw scherm als jurylid in De slimste mens ter wereld. Maar naast dat televisiewerk maakt de olijke grappenmaker ook al een aantal jaren furore als stand-up comedian. Met zijn derde voorstelling Wanneer gaan we nog eens bowlen? doet hij al een jaar de culturele centra en stadsschouwburgen van Vlaanderen aan. En met succes, want al die zalen raakten moeiteloos uitverkocht en wie hem nog live aan het werk wil zien, moet snel zijn. Cannaerts toert nog tot 20 december en daar zijn nog maar een handvol kaartjes voor beschikbaar.

Gelukkig is Bart zo slim geweest om ook nu weer zijn voorstelling op dvd uit te brengen. Die omvat de zaalshow die hij in de Antwerpse Arenberg-schouwburg gaf en twee extra's. "Tijdens de show zie je mij een soort special effects met bowlingkegels doen. Ik leg uit hoe dat werkt", zegt Cannaerts. De tweede extra is een geschrapte scène uit zijn voorstelling. "Halverwege de show bleek dat mijn rits openstond. Dat stuk is gesneuveld op de montagetafel, maar je krijgt het wel mee als extra." Voor vijf euro en plus krijg je er ook Cannaerts' vorige show Waar is Barry? bij. Op die dvd staat dan weer zijn eerste zaalshow. Drie vliegen in één klap dus.

Dat het perfecte cadeau vinden een moeilijke opdracht is, haalt ook hij aan in Wanneer gaan we nog eens bowlen? In een hilarische uiteenzetting doet hij een herkenbaar verhaal over de zoektocht naar een origineel huwelijkscadeau uit de doeken. Hoe dat afloopt, zullen we niet verklappen. Of Bart al ideeën heeft voor zijn eindejaarscadeaus wel. "Ik ben zeer slecht in cadeaus kopen", klinkt het. "Met de feestdagen doen wij aan het goede oude lotjestrekken. Een heel onromantische bedoening eigenlijk, maar zo vermijd je wel teleurstelling".