© AP

Campagneleider Clinton stuurt aanhang naar huis

De campagneleider van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton, John Podesta, heeft in het Javits Center in New York woensdag laten weten dat de vroegere First Lady zich nog niet zal uitspreken en dat het resultaat van de stembusslag nog onzeker is.

“Ik weet dat u hier al lang bent en het is een lange nacht en een lange campagne geworden. Maar ik kan zeggen, we kunnen nog wat langer wachten, niet?”, zei Podesta, geciteerd door nieuwszender CNN. “Het is voor haar (Clinton) niet gedaan”.

“We zijn nog steeds stemmen aan het tellen en elke stem dient geteld. In sommige staten is het te nipt om een winnaar uit te roepen, we zullen vanavond (plaatselijke tijd) dus niets meer te zeggen hebben”, aldus de campagneleider. “Probeer wat te slapen”.

Dergelijke gang van zaken is zeer ongewoon, de aanhang toonde zich zeer teleurgesteld. Podesta nam het woord terwijl zich een nederlaag voor de vroegere minister van Buitenlandse Zaken aftekende.

Op het hoofdkwartier van de Trump-campagne riep een ongeduldige menigte ondertussen “kondig het af, kondig het af”, doelend op de overwinning die naar de Republikeinse kandidaat lijkt te lonken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer